21-11-12

Thema: welkom in het sprookjesbos

Activiteiten, belevenissen en ervaringen van het voorbije thema

- Naar aanleiding van het grootoudersfeest met als thema: welkom in het sprookjesbos werkten wij rond het sprookje van Hansje en Grietje
- Natuurlijk vertelden we eerst het sprookje uit het sprookjesboek
- In de klas werkten we samen aan het peperkoekenhuisje en de boom voor het decor.
- We vertelden een verhaal over een meisje die een klein poesje volgde en zo haar oma en opa niet meer kon terugvinden op de markt. Gelukkig was daar een lieve agent die haar hiep zoeken.
- Net als Hansje gingen we in de omgeving van de school op zoek naar kleine steentjes. We verzamelden intussen ook takjes die hij door het raampje stak in plaats van zijn vinger zodat de heks zou denken dat hij nog niet dik genoeg was.
De steentjes werden in één zak verzameld, de takjes in een andere. De stenen mochten niet te groot zijn, want ze moesten in de broekzak van Hansje kunnen. Een stukje van een steen afbreken bleek niet zo gemakkelijk. Een takje breken lukte wat beter. Vooral als ze droog zijn.
PB090020.JPGPB090022.JPGPB090024.JPG
 
 
 
 
 
 
 
 
- Het zand in de zandbak werd nat gemaakt en de takjes en steentjes werden in de zandbak gelegd. Zo konden ze met de steentjes een weggetje maken die Hansje en Grietje konden volgen om de weg terug te vinden naar hun huisje.
- verkleed als Hansje, Grietje of de heks konden we spelen in ons huisje dat omgetoverd werd tot het huisje van de heks
- We vertelden het boekje: ben jij soms een heks?
- En natuurlijk oefenden we onze dansjes voor het grootouderfeest.
- Op de computer zagen we hoe de sprookjesfiguren de drakendans dansten en wij deden met hen mee.
- Juf bracht een klein peperkoekenhuisje mee naar de klas met een lichtje erin. De kleuters keken gefacineerd naar het licht dat steeds veranderde van kleur. Als het lich uit was vertelden ze dat de heks aan het slapen was, maar als het lichtje brande was ze waker dus moesten ze heel stil zijn.
- In de ontdekbak konden we krantenpapier verfrommelen. De krantenpropen werden dan gebruikt om de boom op te vullen.
- Tijdens het verjaardagsfeestje van de juf maakten we dan echt snoephuisje. Dat mochten we op het einde van de dag opeten
- En tot slot was er dan op maandag, 19 november ons grootoudersfeest waar zowel de kinderen als de grootouders konden genieten van ons sprookjesbos en van elkaar.
 
 
 PB140037.JPGPB160123.JPGPB060007.JPGPB060009.JPGPB080017.JPGPB130036.JPG

 

17:55 Gepost door greta vandierendonck in thema's | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.