30-01-16

thema gaatjes vervolg

Tijdens het thema gaatjes komen de begrippen groot en klein heel veel aan bod.
Zo konden de kinderen ontdekken dat een touw of buis te dik was omdat het gaatje te klein was. Of dat hij er heel gemakkelijk door ging omdat het gat te groot was. zoeken naar een juiste grootte was dus een hele opdracht.
Ook bij het stempelen van de gaatjes met rollen, zagen we grote en kleine gaatjes.
Dinsdag morgen luisterden we naar het verhaal van kleine muis zoekt een huis. Een huis voor haar en haar appel. Steeds waren de holletjes te klein voor haar en haar grote appel. Maar door het vele zoeken kreeg ze steeds honger en at ze een stukje van haar appel zodat de appel steeds kleiner werd. Op het eind vond ze toch een holletje waar zij en haar appel in pasten. Het was haar eigen holletje. Maar nu lukte het wel om binnen te kunnen.
Daarna knipten de kinderen grote en kleine muizen uit en kleefden die op de vroeger gestempelde gaatjes. Grote muis in een groot gat en kleinere muizen in kleinere gaatjes.
In de klas konden ze verder spelen met allerhande voorwerpen met gaatjes.
Zo werd de vier op een rij in de klas gehaald. Aan een tafel kon met steekparels gespeeld worden. Er werden heel veel kettingen gemaakt. Er stond een wand met allerhande gaten in. Grote en kleine, hoog en laag. Er werd met een jumbo spel gespeeld waar ze de juiste vormen in de juiste gaatjes legden, ...
En we zongen een lied/vers dat we om beurten mochten uitbeelden.
Muisje, muisje kom maar uit je huisje.
Muisje Mien, laat je zien!
volgend stuk wordt verteld
Er was eens een muisje
dat kwam uit zijn huisje.
Ze danste en zong
en maakte een sprong.
En het muisje,
kroop weer in haar huisje.

 

17:40 Gepost door greta vandierendonck | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.