01-10-16

weetjes rond het thema zakken en tassen

De voorbije twee weken konden we heel wat experimenteren met zakken en tassen.

- De eerst 2 dagen werkten we met juf. Lore rond onze schooltas.

- Op woensdag was Cezar  Nellie kwijt en was daar heel verdrietig om. Hij vroeg de kinderen om hem te helpen bij het zoeken. Na een tijdje zoeken vonden ze Nellie onder de knutseltafel met een heel grote zak. Ze kon de zak niet openkrijgen want hij had een rits.

De zak werd meegenomen naar de onthaalhoek en samen met Nellie en Cezar gingen ze de inhoud van de zak bekijken. In de zak zaten allerhande tassen en zakken. Deze werden bekeken en besproken, naar kleur, grootte, materiaal waaruit ze gemaakt zijn en waarvoor ze wel dienen. Tijdens het spel in de hoeken mochten de kinderen de zakken verder ontdekken.

In de (rode) ontdekbak lagen allerhande zakjes en kleine spullen. Hier ontdekten ze dat een groot voorwerp niet in een klein zakje kan, maar er heel veel kleine spullen in een grote zak.

- Ook met juf. Micheline turnden de kinderen met zakken en tassen.

- Op een andere morgen, was Nellie opnieuw verdwenen. Ook nu weer was Cezar verdrietig en ging hij samen met de kinderen op zoek. Ze vonden Nellie niet. Cezar werd nog verdrietiger en eigenlijk ook een beetje boos. Opeens hoorden ze gegiechel. Het kwam vanuit de blauwe zak die wat opzij stond.

In de zak zaten 4 verschillende tassen. Een handtas van mama, een dokterstas, een schooltas en een toiletzak. Nellie had ze deze keer wel open gekregen en was met alle spullen uit de tassen beginnen spelen. Ze wist nu natuurlijk niet meer wat in welke tas thuis hoorde. De kinderen hebben haar geholpen.

-In de zandbak lag er naast zand ook stenen, schelpen en kleine takjes. Daarnaast plastiek zakjes en papieren zakjes waar telkens een pictogram op stond. De kinderen moesten na het zeven de spullen in het juiste zakje doen.

-In de knutselhoek hebben we een groot laken bestempeld met zakjes vol zand of lege zakjes. Het werd een waar groepswerk. Juf is nu het laken aan het omtoveren tot schattenzakjes.

-We luisterden ook naar het boekje van het verloren schaap en genoten van Tik Tak rond het thema zakken.

-enkel kleuters luisterden naar het boekje Juffrouw Julia's jaszakken en met andere kleuters werd een voel spel gespeeld. Al voelend moesten ze raden en benoemen wat er in de zakjes zat

Click to play this Smilebox slideshow
Create your own slideshow - Powered by Smilebox
This free picture slideshow made with Smilebox

13:42 Gepost door greta vandierendonck | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.