30-01-17

Thema de baby

Deze week gingen we van start met een nieuw thema "de baby"

Cezar wilde graag met Nellie spelen, maar dat lukte niet zo goed. Nellie had een dikke buik.

Neen, niet doordat ze veel gegeten had, maar er groeide een baby in haar buik.

De kleuters vertelden honderd uit over de dikke buiken van hun mama en dat ook zij in mama's buik gezeten hadden.

De vraag werd gesteld als wij de baby in de buik al kunnen zien.  Neen, maar de dokter kan dat wel. Er werden enkele foto's van baby's in de buik van mama getoond. En weten wij al of het een jongen of een meisje zal worden? De kinderen riepen elk op beurt of zij een jongen of een meisje waren.

Ook de kaartjes: Ik ben een jongen, ik ben een meisje worden opgehangen. Tijdens deze eerste dagen worden de foto's van de kleuter als baby bekeken en onder het juiste kaartje gehangen.

De kleuters vroegen of ze in het poppenhuis met het dokterstasje mochten spelen. Dat kon. Vlug lag de bank vol met zieke mensen en hadden we een heleboel helpende dokters.

woensdagmorgen vertelden we het boek: Ik wil GEEN broertje.

Daarna trokken we naar de zaal voor een relaxatie oefening. We kropen terug in de buik van mama en maakten ons heel klein. We groeiden beetje bij beetje. We bewogen in de buik. (dit is al bijna bewegen rond onze eigen as.) We trappelden en stampten want we hadden geen plaats meer en wilden eruit. Daarna gingen we per twee zitten en gaven we elkaar massage. Na zo'n bevalling kan dat wel deugd doen.

Donderdag morgen was Nellie haar baby geboren.

Ook ons huisje was groter geworden. Naast de keuken was er nu ook een babykamer. Juf had de spullen uit de babykast in een grote doos gedaan en die werden gesorteerd in verschillende bakken. Eén voor de babykleertjes, één  om de baby schoon te maken en één om de baby eten te geven. Daarnaast was er nog een bakje met knuffeltjes.

IMG_2079.JPGIMG_2083.JPGIMG_2090.JPGIMG_2093.JPG

 

 

 

 

 

In de ontdekbak lagen er witte bladen en schaartjes. We mochten de bladen in kleine stukjes knippen. Volgende week kleven we die dan in een melkflesje.

IMG_2085.JPGIMG_2101.JPG

 

 

 

 

In de onthaalhoek stond en bak met babyspeelgoed. De kleuters vinden het leuk om er nog eens mee te spelen.

IMG_2095.JPGIMG_2097.JPG

 

 

 

 

In de boekenhoek stonden opnieuw een heleboel nieuwe boeken. Maar er lag ook een heel dik boek vol met geboortekaartjes.

IMG_2130.JPGIMG_2131.JPG

 

 

 

volgende week gaan we weer verder met ons thema

 

10:38 Gepost door greta vandierendonck | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.