20-02-18

thema piraten

In onze onthaalhoek stond er een schatkist. Maar er zat niets in. Samen met de kleuters brainstormden we over het thema Piraten. Tijdens het thema werd de lijst aangevuld.

Een grote doos werd omgetoverd in een piratenboot en de volgende dag zaten er in de schatkist echte piratenkleren. De kleuters genoten ervan om als echte piraten met de boot op tocht te gaan.

Op een tafel konden ze met een grote piratenboot spelen en in de ontdekbak werd water gedaan. Daar mochten ze met boten en piraten in spelen.

In de bouwhoek probeerden ze naar een voorbeeld piratenboten te bouwen met blokken en in de boekenhoek konden ze kijken in boekjes met verhalen over piraten of kennis maken met het leven van de piraten.

we zongen mee met het lied van Piet Piraat en keken soms naar een klein stukje van Piet Piraat.

Piraten hebben ook een vaak een papegaai bij zich. Papegaaien kan je leren praten. In de kring zegt de papegaai ons na. Daarna proberen wij te raden wat de papegaai zegt. De kleuters vonden dit heel leuk.

Door een verrekijker bekeken we een plaat van storm op zee en beelden we een storm op zee uit.

we maakten onze eigen piratenhoed

Juf Dina kwam samen met Juliette het verhaal vertellen van 'petit poisson blanc'. Ze deed dit met de kamishibai.

We luisterden naar het boekje: Ze vind je Goud en de kleuters gingen ook in de zandbak op zoek naar kleine goudstukjes die ze verzamelden in schatkistjes.

In de schatkist zat op een morgen een kistje met munten en edelstenen. Deze zaten tussen allemaal schelpen. om beurten mochten we een schat uit de kist nemen. we deden dit terwijl we zongen:

Piraatje, piraatje, wat doe je vandaag.

Schatten zoeken, schatten zoeken

Piraatje, piraatje, wat doe je vandaag.

schatten zoeken dat doe ik graag.

De schatten werden besproken en gesorteerd naar kleur en vorm. 

met klei maakten we onze eigen schat.

We luisterden ook naar stukjes uit het boek van Aadje Piraatje en op de ipad konden we spelletjes van Aadje Piraatje spelen.

en de laatste dag mochten we verkleed naar de klas komen.

 

 

21:34 Gepost door greta vandierendonck | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Superleuk!!

Gepost door: Annelies | 22-02-18

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.