05-03-18

thema papier 2

De kleuters mochten deze week hun lievelingsboek mee brengen naar de klas. Zo konden ze hun boek aan de vriendjes tonen en er samen in kijken. De boeken werden verzameld in de onthaalhoek en werden heel veel bekeken.

SAM_9407.JPGSAM_9408.JPGSAM_9409.JPGSAM_9481.JPG

 

 

 

 

 

 

 

Op maandag hoorden ze van juf Dina reeds hoe we respectvol met een boek om gaan. SAM_9436.JPG

Dinsdag werden enkele regels via pictogrammen getoond en toegepast op hun eigen boeken. Dit heeft een grote inpakt op de kleuters. De pictogrammen worden opgehangen in de boekenhoek.

 

Woensdagmorgen luisterden we naar het boek: Big wil een boek. We hadden het over boeken kopen of lenen. In tegenstelling tot de boeken in de klasbib. merkten we dat onze eigen boeken gekocht waren en die uit de klasbib. geleend. Daarna brachten we een bezoek aan de bib. Juf Dina had enkele geleende boeken mee en gaf ze terug af aan de mevrouw van de bib. De kleuters maakten kennis met allerhande boeken. Ze luisterden naar een verhaal met de kamishibai en mochten zelf een boekje kiezen en inkijken. Juf Dina nam enkel boekjes mee en moest deze eerst weer op haar kaart laten zetten.

SAM_9440.JPGSAM_9442.JPGSAM_9445.JPGSAM_9446.JPGSAM_9451.JPGSAM_9452.JPGSAM_9461.JPGSAM_9462.JPG

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Donderdag herhaalden we het verhaal van Dikkie Dik en beelden dit verhaal daarna uit in de zaal.

SAM_9470.JPGSAM_9471.JPGSAM_9479.JPG

 

IMG_2921.JPGIMG_2933.JPG

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De hele week werkten we verder aan ons gezichtje van papierpasta.

mijn_collage[8397].jpg

De zandbak werd verrijkt met steentjes, schelpen en takjes. We konden het zand ervan tussen zeven en dan in de juiste zakjes doen. Op de papieren zaken stond een pictogram.SAM_9431.JPGSAM_9432.JPG

 

 

 

 

 

Op vrijdag werd het verhaal van Peter Papier herhaald. Maar vandaag kwam er een kleine krokodil op bezoek. Deze lustte ook wel papier. Ze beet in het papier en de kinderen konden daarna de scherpe hoekjes aan het papier voelen. Het blad was echter te groot om aan de koning te geven en de kleuters hielpen de kleine krokodil door aan de knutseltafel met allerhande figuurscharen het blad in kleine snippers te knippen.

Daarna maakten we samen kleine Holle Bolle Gijsjes. Die we dan vulden met deze snippers.

 

 

15:33 Gepost door greta vandierendonck | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.